GTI: Centocor Leiden Nieuwbouw Remi-Cap

Categorie: Projecten Gepubliceerd: maandag 06 januari 2003 Geschreven door Jakob Noordam

Centocor is een internationale onderneming die op basis van biotechnologische processen farmaceutische producten maakt.

In 2003 startte Centocor in samenwerking met Ballast Nedam met de bouw van omvangrijke nieuwe productiefaciliteiten in het BioScience Park in Leiden. Met de nieuwe fabriek, onder de naam RemiCap 150, verdubbelde Centocor bijna zijn productiecapaciteit.

 

GTI kreeg de multidisciplinaire opdracht van Ballast Nedam Turner voor nieuwbouw van een moderne farmaceutische fabriek voor Centocor Leiden. Centocor gaat in deze nieuwe fabriek onder meer medicijnen realiseren tegen de ziekte van Crohn en rheumatoïde arthritis. GTI neemt de verantwoordelijkheid voor het aanleggen van sanitaire en aseptische procesinstallaties en het realiseren van leidingwerk ten behoeve van luchtbehandeling, verwarming, stoominstallaties, proces- en koelwaterinstallaties. De werkzaamheden werden afgerond in februari 2005.

De nieuwe productiefaciliteit voor Centocor omvat kantoren, laboratoria, productieruimten en bijbehorende technische faciliteiten. Bovendien krijgt de nieuwe fabriek ongeveer 250 apparaten als opslagtanks, fermentoren, reactoren, pompen, filters, airconditioners, filterkasten, warmtewisselaars, reinigingsinstallaties, en stoomsystemen, waarvan een groot deel door GTI wordt geleverd. GTI verbindt de apparatuur vervolgens middels circa 18.000 meter leidingwerk. De nieuwe fabriek wordt gefabriceerd volgens de strengste en meest recente normen voor farmaceutische productiefaciliteiten conform FDA en cGMP productie.

Laskwaliteit
GTI maakt gebruikt van geavanceerde orbitaal lasapparatuur om een reproduceerbare laskwaliteit te kunnen garanderen. De lassen worden bovendien aan de strengste eisen onderworpen en worden door middel van geavanceerde videotechnieken volledig op kwaliteit onderzocht.

Noordam-IT werd door GTI ingehuurd voor assistentie op het gebied van planning voor de technische realisatie en de werkvoorbereiding.

http://www.gti.nl/nl/nieuws/7353

Hits: 1845