KH-Engineering: Diverse projecten vanuit kantoor Schiedam

Categorie: Projecten
Gepubliceerd: maandag 04 oktober 2010
Geschreven door Jakob Noordam
Na de PRIMA projecten is ons gevraagd de werkzaamheden voor diverse lopende projecten op het kantoor van KH-Engineering te begeleiden.

KH-Engineering: PRIMA projecten

Categorie: Projecten
Gepubliceerd: maandag 22 september 2008
Geschreven door Jakob Noordam
In opdracht van Shell-Pernis heeft KH-Engineering een Multi-disciplinair EPC programma uitgevoerd genaamd de "PRIMA" projecten. Het ging om de projecten GTL-to-Jetty, IGO blender, Odfjell connectivity en het GTL project. De projecten bestonden uit het aanleggen van nieuwe olieleidingen over het Shell terrein met diverse nieuwe headers. Wij hebben gedurende 3 jaar de planningswerkzaamheden en afstemming met de aannemers uitgevoerd voor deze projecten.

Cofely: Zuur-gas winning Gasseltenijveen

Categorie: Projecten
Gepubliceerd: maandag 21 april 2008
Geschreven door Jakob Noordam

Het gasveld bij Gasselternijveen is in 1979 ontdekt. Pas nu is de mogelijke gaswinning rendabel, dankzij nieuwe technieken en de ontwikkelingen in de markt. Het in productie nemen van het gasveld past binnen het kleine-veldenbeleid van de Nederlandse overheid. Om op een optimale manier met de nationale gasreserves om te gaan, worden steeds kleinere gasvelden ontwikkeld.

Lees meer: Cofely: Zuur-gas winning Gasseltenijveen

Electrabell: Levensduur verlenging energiecentrale EC20 Electrabell te Eemshaven

Categorie: Projecten
Gepubliceerd: maandag 23 april 2007
Geschreven door Jakob Noordam

In opdracht van Electrabell Project Eemscentrale (EC 20, 700 megawatt) in 2007 zodat deze minstens tot 2012 in bedrijf gehouden kan worden. Deze zogeheten levensduurverlenging kostte 100 miljoen euro.

Lees meer: Electrabell: Levensduur verlenging energiecentrale EC20 Electrabell te Eemshaven

Fabricom GTI Major Projects: Ondergrondse gasopslag te Epe in Duitsland

Categorie: Projecten
Gepubliceerd: maandag 17 juli 2006
Geschreven door Jakob Noordam

Energiebedrijf Nuon heeft zijn eerste ondergrondse gasopslag geopend. Vier ondergrondse zoutkoepels bij de Duitse plaats Epe, elf kilometer van Enschede, dienen als opslag. Twee van de vier koepels zijn op 1 januari 2007 in bedrijf genomen. Doel van de opslag is om met de gasbuffer flexibel te kunnen inspelen op pieken in de gasvraag van de klanten. Hierdoor wordt de leveringszekerheid voor onze klanten vergroot. Met de opslag was een investering gemoeid van meer dan € 100 miljoen.

Lees meer: Fabricom GTI Major Projects: Ondergrondse gasopslag te Epe in Duitsland