Uw netwerk in "The Cloud"

Categorie: ICT - diensten Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2013 Geschreven door Jakob Noordam

Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

De cloud staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een "eigen", in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. De cloud is dus een begrip dat onlinediensten aanduidt.

Wij bieden sinds enige jaren de mogelijkheid om uw gehele netwerk in ons datacenter te laten draaien. Wij kunnen uw server beschikbaar maken op uw eigen specificaties waarbij u de keuze hebt dat wij u volledig ontzorgen door het gehele beheer op ons te nemen of u doet deze werkzaamheden zelf.

Voordelen van uw netwerk in "The Cloud" zijn o.a.:

  • Netwerk is altijd en overal benaderbaar, enige randvoorwaarde is een internet verbinding.
  • Start investering vervalt, er wordt alleen nog betaald voor het werkelijke gebruik.
  • Geen geluidsoverlast van servers meer, deze staan tenslotte in ons datacenter.
  • Geen serverkast meer benodigd.
  • Stroomkosten servers vervallen.
  • Mogelijkheden om het volledige beheer van het netwerk door ons uit te laten voeren zodat u zich volledig kunt concentrerenop uw eigen werkzaamheden.
  • Backups altijd actueel zonder dat dit uw aandacht nodig heeft.


Waarom cloudcomputing bij ons: Het beste Datacenter in Nederland, supersnelle veilige dataverbindingen, korte lijnen en is er een keer een probleem met uw server/netwerk dan kunt u erop vertrouwen dat eraan gewerkt wordt.

 

Hits: 2059