Uw netwerk in "The Cloud"

Categorie: ICT - diensten
Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2013
Geschreven door Jakob Noordam

Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

De cloud staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een "eigen", in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. De cloud is dus een begrip dat onlinediensten aanduidt.

Wij bieden sinds enige jaren de mogelijkheid om uw gehele netwerk in ons datacenter te laten draaien. Wij kunnen uw server beschikbaar maken op uw eigen specificaties waarbij u de keuze hebt dat wij u volledig ontzorgen door het gehele beheer op ons te nemen of u doet deze werkzaamheden zelf.

Voordelen van uw netwerk in "The Cloud" zijn o.a.:

  • Netwerk is altijd en overal benaderbaar, enige randvoorwaarde is een internet verbinding.
  • Start investering vervalt, er wordt alleen nog betaald voor het werkelijke gebruik.
  • Geen geluidsoverlast van servers meer, deze staan tenslotte in ons datacenter.
  • Geen serverkast meer benodigd.
  • Stroomkosten servers vervallen.
  • Mogelijkheden om het volledige beheer van het netwerk door ons uit te laten voeren zodat u zich volledig kunt concentrerenop uw eigen werkzaamheden.
  • Backups altijd actueel zonder dat dit uw aandacht nodig heeft.


Waarom cloudcomputing bij ons: Het beste Datacenter in Nederland, supersnelle veilige dataverbindingen, korte lijnen en is er een keer een probleem met uw server/netwerk dan kunt u erop vertrouwen dat eraan gewerkt wordt.

 

Systeembeheer

Categorie: ICT - diensten
Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2013
Geschreven door Jakob Noordam

Noordam-IT kan het volledige systeembeheer voor u voor haar rekening nemen. Momenteel zijn wij vooral actief bij toonaangevende advocatenkantoren, de transportsector en in de wellness sector.

Systeembeheer gaat bij Noordam-IT verder dan alleen de hard- en software werkend houden. Bij onze relaties hebben wij ons verdiept in de bedrijfskritische applicatie,s waarbij wij ervoor zorgen dat de technische inrichting van de applicatie geoptimaliseerd wordt voor een probleemloze werking en voortgang. Voorts staat er een helpdesk tot uw beschikking voor alle operationale vragen en wensen.

Hierbij gaat het niet enkel om de inrichting maar ook om sjablonen zodat gebruikers de applicatie optimaal kunnen benutten. Toewijding en verantwoordelijkheid voor uw bedrijfsprocessen zijn hierbij trefwoorden.

ICT - diensten

Categorie: ICT - diensten
Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2013
Geschreven door Jakob Noordam

Noordam-IT voert ICT werkzaamheden uit in verschillende marktsegmenten. De werkzaamheden bestaan uit het opzetten/onderhouden van de infrastructuur, netwerkbeheer, applicatiebeheer en troubleshooting.

Virtualisatie heeft inmiddels geen geheimen meer voor ons. Wat u als klant daarvan vooral merkt is de stabiliteit van het netwerk en applicaties. Downtimes zijn tot het absolute minimum beperkt en een servercrash heeft geen gevolgen voor uw dagelijkse werkzaamheden.

Virtualisatie van uw netwerk kunnen wij binnen uw kantoor verzorgen op uw eigen hardware maar ook in ons datacenter, ook wel werken in de Cloud genoemd.