Historie

Categorie: Noordam-IT Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2013 Geschreven door Jakob Noordam

Jakob Noordam is in november 2003 gestart met Noordam-IT. Jakob is begonnen bij HCG in Schiedam waar hij alle aspecten van het uitvoeren van technische projecten in de industrie doorlopen heeft, zoals: planning, costcontrol, werkvoorbereiding, uitvoerder, voorman, calculator, project engineer en hoofd-fabrieks van de prefabshop.

Aanvankelijk richtte hij zich op de technische aspecten maar kreeg al snel veel affiniteit met ICT, mede als gevolg van een automatiseringstraject voor alle aan een piping project verbonden registraties ten behoeve van materiaalbeheer, progresregistratie, etc. en een functie tijdens een SAP-implemetatie voor 10 vestigingen van de toenmalige HCG (Hollandsche Constructie Groep - onderdeel van het concern HBG).

De interesse voor de ICT was gewekt en de intensieve contacten met mensen uit de ICT leidden ertoe dat Jakob in 2000 samen met een compagnon een ICT-bedrijf voortzetten. Zoals dat zo vaak gaat is het ook hier niet gelukt om twee kapiteins op één schip te hebben en zodoende ontstond Noordam-IT waarin 2 takken van sport bediend worden, namelijk de ICT en de technische projecten.

Hits: 2185